معرفی امامزاده عباس (ع) ساری

معرفی امامزاده عباس (ع) ساری

به نقل از سایت امامزاده عباس (ع) ساری : شخصیت اصلی امامزاده عباّس (ع) ؛ امامزاده عبّاس از رواة محدثین شیعه بشمار می آید و تفسیر علی بن ابراهیم قمی (ع) را روایت کرده است . او به احتمال قوی در زمان امام هادی (ع) به دنیا آمده  و در عصر غیبت صغری ( 250 - 310ه.ق ) نشو نمو یافته و به مراتب علمی دست پیدا کرده است ، سپس جهت استفاده بیشتر به قم مهاجرت و از اساتید فّنِ حدیث کسب علم نموده و خود راوی اخبار زیادی بوده است .

شجره نامه امامزاده عباّس (ع)  : « االعبّاس بن محمّد بن القاسم بن حمزه بن امام موسی الکاظم (ع) » بارگاه امامزاده عبّاس (ع) ساری : این زیارتگاه یکی از شاهکارهای معماری قرن نهم هجری است که در۳۰ دقیقه و ۳۶ درجه عرض جغرافیایی و در۵۸ دقیقه و۵۲ درجه طول جغرافیایی و به ارتفاع ۱۸ متری سطح  دریا قرار گرفته است . بدنه اصلی بنا هشت ضلعی و بر بالای اضلاع ، قرنیسهای سینه کفتری وبالای آن کمربندی هشت ضلعی وبالای آن گنبد هرمی شکل هشت ضلعی وبرنوک این بنا یک قندیل طلاکاری شده واقع شده و ارتفاع این بنا ۳۰ متر میباشد . نمازخانه ای متصل به بنا اصلی بقعه در سال ۱۳۷۰ بصورت ۸ضلعی ساخته شده است این نمازخانه دارای یک اتاق کفشداری ویک اتاق پاسخ به سوالات شرعی و دردو طرف ورودی صحن اصلی دو نمازخانه کوچک زنانه واقع شده است و پس ازطی دو پله صحن هشت ضلعی نمازخانه اصلی قرارداشته پس ازطی یک راهرو کوچک صحن مطهرامامزاده عباس(ع) واقع شده است. در ورودیه صحن مطهر یک درب چوبی نفیس قرار دارد و بر بالای آن پنجره مشبک  قرار دارد.

تاریخچه بنا و بقعه : با توجه به کتیبه های موجود ظاهراً در زمان حکومت سیّد امیر بن شرف الدین حسینی در پنج شنبه اول ماه مبارک رمضان سال 827 ه.ق  قبر امامزاده عباس(ع) آشکارگردیده و سیّد امیرمرعشی که پسر سیّد شرف الدین پسر میرقوام الدین مرعشی است از سادات ذی نفوذ شهر ساری بود و پس از فوت پدر میرقوام الدین سهم الارث فراوانی به شرف الدین رسید و او نیز به فرزند ارشد خود سیّد امیرمنتقل کرد و پس از آشکار شدن قبر امامزاده عبّاس(ع) خبر به او رسید و او این واقعه را مرقوم نموده است « ظهور و بروز قبرمبارک امامزاده معصوم عبّاس بن موسی کاظم علیه السلام در شب پنجشنبه بیست ویکم ماه مبارک رمضان سنه سبع و عشرین و ثمانمائه و اجازه فرمودن سیّد امیر بن سیّد شرف الدین حسین در شب مذکور به ظهور خود عَلم ...»  و بر روی این چهار قبر یک صندوق چوبی توسط سید مرتضی بهرام نجار درسال 897 ه. ق قرار گرفته که بر حاشیه آن آیاتی از کلام ا... مجید حک شده  ودر بدنه شمالی آن عبارت زیرحک شده است :« بسم الله الرّحمن الرّحیم هذالمشهدالمقدس الحضرات الکرام امامزادگان بحق عبّاس بن عبدالله بن موسی الکاظم و محمدو حسن و زید  عمل الصندوق بسعی و اهتمام سیّد مرتضی بن سیّد علی بن سیّد شمس الدین بن سیّد عبدالصمد بن سیّد شمس الدین بهرام نجار تحریرا فی التاریخ ماه جمادی الاخر سنه سبع و تسعین و ثمانمائه  » همچنین با توجه به ابیاتی که بر روی درب ورودی بقعه نوشته شده است .

حبـذا کاخی کـه مـردم  بهر فـیـض / بر درش روح اـلقــــدس آیـد  فـرو / مـرقـد شـهـزاده عـبـاس شــهـیـد / فـقـد کاظـم آن شـــــــه بــا آبـرو / در زمـان شـاه روز افـزون لـقـــب / حـضـرت آقــا محــمّـد دان کــه  او / خسرو دین پـرور است وعــدل گـر / سروری گردون شکوه وعـدل جـــــو / برحـفاظـش ساخت عـالی گـنبـدی / مسـجد و حـوض و عـمـارت نـکــــو / دیـن پناه آقـا حسـین کهـف الانام / تا ابـد ایـن  نـام نـیکـــو مــانـد ازاو / بهر تاریخـش بـپـرسیـــدم زعـقل / گـفـت بـادا رحـمـت یـــزدان  بـراو

بنظر اینگونه می رسد درسال 937 ه.ق  یعنی چهل سال پس از استقرار صندوق امامزاده در زمان آقا محمد ملقب به روز افزون که خاندانی بودند در دستگاه حکومت مرعشیان خدمت میکردند شخصی بنام آقا حسین کهف الانام این گنبد آجری را ساخته و در کنار آن مسجد و حوض و عمارت هم ساخته بود که اکنون از مسجد و حوض و عمارت اثری نیست . آقا محمد روز افزون پس از برداشتن تمام موانع و از بین بردن حکومت ضعیف شده مرعشیان به تمام مازندران در سال 934 ه.ق دست یافت و حاکم مطلق تبرستان شد  و در سال 937 ه.ق بقعه امامزاده عبّاس را بنا کرد که نسبت به مزارات شبیه خود که حدود 9 بنا در ساری و اطراف است از همه با شکوه تر و بلندتر است.

 

با تشکر از آقایان مجتبی رضایی و فرج الله جعفری بابت تصاویر زیبایشان از امامزاده عباس ساری .

۰ ۰ ۱ دیدگاه

دیدگاه‌ها (۱)

سلام تلفن اقامت سرای امامزاده را می خواهم لطفا بفرستید


پاسخ:

۲۶ اسفند ۹۶، ۱۷:۱۵
سلام. متاسفانه شماره اونجا رو ندارم

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

اسبوکلا

معرفی روستای اسبوکلا یکی از روستاهای شرق شهرستان ساری